Aradıklarınızı bulacağınız 2022 terazi fiyatları araştırma rehberinde sorularınıza cevap bulacaksınız. Ancak onun öncesinde hangi teraziye karar vermeniz gerekiyor. İhtiyacınıza göre bir terazi belirlemeniz önemli.
Terazi fiyatlarına bakarken öncelikle alacağınız ürünün markasını belirlemeniz gerekiyror. Bu ürünü belirledikten sonra internet ortamında gerekli olan araştırmalarınızı yapabilirsiniz. Aynı özellikteki benzer ürün markalarını da karşılaştıma imkanına sahipsiniz.
Elektronik tartı aletleri kapasite ve hassasiyet özellikleri ,ebat , kullanım özellikleri göz önünde bulundurarak satın alınmalıdır. Gereğinden fazla yüksek kapasiteli tartı aleti satın almak hassas tartım yapacak olan kullanıcıların işini zorlaştırır.
Dijital teraziler, içinde bulunan yük hücreleri ile basınç ve ağırlık ölçümü yaparak sonuç verir. Tartılan ürünlerin basınç miktarından yola çıkarak elektrik sinyali üretir. Bu sinyaller, tartılan ürünün kütlesini ölçerek, sonuçları ilgili ekrana aktarır.
Tartım yapılırken kullanılacak objenin (kağıt, ependorf, beher vb.) TARE düğmesine basılarak darası alınır. Tartımı yapılacak madde spatül yardımı ile teraziye konulur. Ölçüm yapılır.
Ağırlık ölçümü, ürün tutarlılığı ve işlemlerin verimliliğini artırmak için son derece önemli. Bu nedenle tartım sistemleri muhtemelen hemen her sektörde olmazsa olmaz bir ekipman durumunda. Piyasada birçok seçenek bulunmaktadır ve gereksinimlerinize en uygun olanı seçmek oldukça zor olabilir. Hangi sektörde yer alacağınıza bağlı olarak doğru tartı sistemlerini örneğin gıda sektöründe iseniz gıda tartı terazilerini seçmenize yardımcı olacak aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun.
Tartı sistemlerine ne için ihtiyacınız var? Sıvıların veya katıların tartılması için mi kullanılıyor, büyük miktarları mı yoksa küçük miktarları mı tartıyorsunuz. Diğer taraftan tek biçimli boyutta nesneler veya küçük parçalar tartıyor musunuz? Ya da soğutma, ısıtma veya tartı kabının içindeki karışımlar gibi koşulları kontrol etmeniz gerekir mi? İlk adım, tartı ölçeğinin birincil kullanımını belirlemek elbette.
Esnekliği artırmak, işlevselliği artırmak, korumayı artırmak gibi hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Kullanım durumunuza göre ek özelliklere sahip konveyör terazileri gibi terazileri özelleştirip özelleştiremeyeceğinizi kontrol edin. Terazilerinizin patlama koruması, bilgisayar ağı ile arayüz oluşturma yeteneği, dahili bir kalibrasyon yazılımı, kablosuz bağlantı, çoklu dil ekranları, loş ışıklı alanlar için arkadan aydınlatmalı ekran gibi özellikleri olup olmadığına bakın ve bu ölçekleri bu ihtiyaçları karşılayacak şekilde özelleştirin. Bu özelliğin terazi fiyatları bazlı olduğunu unutmayın.
Kantarların taşımasını istediğiniz en büyük yükü belirleyin. Bir aşırı yük korumasına ihtiyacınız olup olmadığını kontrol edin. Terazinin genel ayak izini tahmin edin ve tartılan öğelerin tartı alanına nasıl sığacağını değerlendirin.
Genellikle mikrogram seviyelerinden yaklaşık 10 kilograma (kg) kadar örnekler için bir ağırlık dengesi kullanmanız ve 10 kg’dan birkaç metrik tona kadar örnekler için yükleme hücreleri kullanmanız önerilir. Stres en aza indirilecek, daha fazla hassasiyet elde edilecek ve tartılmış miktarlar ünitenin belirli kapasitesi aralığında olduğunda hassas iç elektronik aksamda daha az hasar meydana gelecek.
Tartım açısından doğruluk, zaman içindeki en küçük kütle değişimini okuyabilme kabiliyeti, tekrarlanabilirlik, ölçeğin kapasitesi içindeki ağırlık değerlerine göre doğruluktaki varyans derecesi ve arasındaki fark gibi çeşitli faktörlerin bir kombinasyonu olarak düşünülebilir. Ölçülen ağırlık ve çevresel değişimler nedeniyle gerçek ağırlık arasındaki farkı da unutmamak gerekiyor tabiki.
Tartı sisteminin malzemesini dikkate almak önemlidir. Karbon çeliği, alüminyum alaşımı, galvanizli çelik ve alüminyum kaplı çelik gibi temel malzemeler arasından seçim yapabilirsiniz, ancak bu malzemeler korozyon direnci ve temizliğin kritik olmadığı durumlar için idealdir. Yüksek temizlik, kimyasal veya çevresel koruma ve hijyen tasarımının en önemli olduğu AISI-304 ve 316 paslanmaz çelik özelliğini göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.
Tartım sistemlerini kullanacağınız çevresel koşulları göz önünde bulundurun. Büyük sıcaklık dalgalanmaları, manyetik alanlar, titreşimler, nem, hava akımları, elektrik paraziti ve aşındırıcı ortam gibi çevresel koşullar, özellikle daha yüksek çözünürlüklerde tartıları etkileyebilir. Ayrıca belirli bir ortamın özel bir dolgu ya da koruyucu örtü veya sık kalibrasyon gerektirip gerektirmediğini de kontrol etmeniz gerekiyor.
Ölçeklerin fiyatını göz önünde bulundurun, ancak yalnızca fiyat temelinde bir seçim yapmayın. Unutmayın ki, en pahalı tartım sistemlerinin ihtiyaçlarınız için daima en iyi seçim olması gerekmez. Bu yüzden terazi fiyatları farklılık arz eder.
Terazileri kalıcı bir yere yerleştirin ve kurarken çevre bir ekipmana bağlayın. Ölçümlerin ve çözünürlüğün okunabilirliği ayarlanmalıdır. Kurulumdan sonra ilk kalibrasyonu gerçekleştirin. Büyük bir kaba birden fazla yük hücresi takıyorsanız, eşit ağırlık dağılımı sağlamak için bir köşe yükü testi yapın. İdeal olarak, terazileri kurulduktan sonra kullanım noktalarından hareket ettirmemelisiniz.
Tartı kantarlarının düzenli kalibrasyonu, günlük kullanımda tartıların hassasiyetinin belirli bir dereceye kadar kaymasına neden olacağı için kesinlikle gerekli. Sonuçları kaydetmek için bir dizi sertifikalı test ağırlığının kullanıldığından emin olun. Görüntülenen sonuçlar test ağırlığına uymuyorsa, kaymayı düzeltmek için manuel veya otomatik ayarlamalar yapmanız gerekir.
Bir terazi alma niyetinde iseniz özellikle yukarıdaki 9 etmeni dikkate almanızı öneriyoruz. Böylelikle ürün özelliğine göre daha rahat fiyat araştırması yapabileceksiniz. Ayrıca sadece fiyat araştırmasının yanında bir de benzer özellikteki aynı ürünü daha ucuza da mal etmeniz keyfini yaşayacaksınız.