Bu yazımızda sizlere e-dönüşüm fiyat rehberi ile ilgili olarak bilgi sunmak amacındayız. Fiyatlar konusuna geçmeden önce isterseniz gelin e-dönüşüm ile ne kastediyoruz bunu bir anlamaya çalışalım. Sonrasında ise e-dönüşüm fiyat rehberi konusu içerisinde yer alan e-fatura, e-arşiv, e-defter gibi uygulamaların fiyat bilgilerine kısaca bir odaklanalım.
E-dönüşümün en basit tanımı, iş sorunlarını çözmek için bilgisayarlar, ağlar, veritabanları ve internet gibi dijital teknolojilerin kullanılmasıdır. Bu doğru olsa da, kapsayıcı bir tanımdan aslında uzak. Dijital dönüşüm, işi geleceğe dönüştürmek ve değiştirmek için dijital teknolojiyi kullanmak, yeni ve daha iyi iş yapma yolları oluşturmakla ilgilidir. Dijital dönüşüm yeni yetenekler ve yeni süreçler yaratır, sermaye maliyetlerini ve işletme maliyetlerini azaltır, ekipleri güçlendirir, karar vermeyi geliştirir ve müşteriler için yeni ve daha iyi ürün ve hizmetler yaratır.
Elektronik dönüşüm (e–dönüşüm) olarak adlandırılan geçiş süreci, işletmelerin yürüttüğü neredeyse tüm prosedürlerin sorunsuza yakın bir şekilde uygulanmasını mümkün kılmaktadır. … e-Muhasebe: Geleneksel olarak el ile yapılan tüm muhasebe işlemlerinin ve hazırlanan belgelerin tamamen elektronik ortama aktarılmasıdır.
e–Dönüşüm Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca hayata geçirilen e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Defter, e-Bilet, e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM), e-Müstahsil makbuzu (e-MM), e-Adisyon vb. gibi dijital dönüşüm uygulamalarıdır.
e–Dönüşüm süreçleri, kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması, ekonomik entegrasyonun hızlanması bakımından büyük önemi taşımaktadır. Kayıt altına alınan elektronik faturalar sayesinde ulusal anlamda ekonomik ve mali tablolar için olumlu etkileri olacaktır.
Özünde dijital dönüşüm, insanlar ve süreçler hakkında dijital teknolojiden daha fazlasını ifade eder. Her şey, iş süreçlerini ve insanların gerçekleştirdiği işleri iyileştirmek ve dönüştürmek için dijital teknolojinin gücünü kullanmakla ilgilidir. İnsanları güçlendirmek, müşterilere değer katmak ve hissedarlara geri dönüş sağlamakla ilgili.
Neredeyse dünyanın her bölgesi ve her tür işletme, dijital bir dönüşüm yolculuğuna başladı. İmalat sektörü bir istisna değildir. Hemen hemen her sanayileşmiş ülkede, çeşitli endüstrilerdeki üretim şirketleri, işletmelerini ekonomik güç merkezlerine dönüştürmek için sayısız farklı dijital teknolojiyi ve internet ve teknoloji meraklısı insanları kullanıyorlar.
Bugün e-dönüşüm için ne tür dijital teknolojiler kullanıyor sorusu beraberinde aslında bir çok teknolojik gelişmeyi de açıklıyor. İsterseniz şimdi gelin dijital dönüşümü destekleyen teknolojilerden birkaçına beraber bir göz gezdirelim.
Yapay zeka (AI): Henüz bizlere her şeyi yapmamızı söyleyen androidlerimiz olmasa da, büyük miktarda veriyi analiz eden ve görünüşte tutarsız sayılardan eğilimleri ve bilgileri ayıklayan yapay zeka sistemlerimiz var.
Nesnelerin İnterneti (IIoT): Akıllı cihazlar, akıllı makineler ve akıllı sensörler yalnızca birbirlerine bağlandıklarında çalışır ve anlamlı olurlar ve birbirleriyle konuşabilirler. İnsanlara her zaman, gerçek zamanlı olarak neler olduğunu bildiriyorlar.
Makine öğrenimi (ML): Akıllı makineler, programlanmak zorunda kalmadan kararlar ve hatta tahminler yapmak için kendi matematiksel modellerini oluşturur ve genişletir; aslında geçmişten ve etraflarındaki dünyadan öğrenirler.
Artırılmış gerçeklik (AR): Gerçek dünyadaki her şey ve her görüntü artık dijital bilgilerle geliştirilebilir veya artırılabilir – ve bu sadece görsel değil – beş duyunun biri veya tümü olabilir.
Sanal gerçeklik (VR): Sanal gerçeklik bir süredir oyun oynamaktayken, simülasyonlar, eğitim ve çok daha fazlasını oluşturmak için de kullanılıyor.
Dijital ikiz: Dijital ikizler siber-fiziksel sistemler oluşturmak için fiziksel meslektaşlarına bağlanır. Dijital ikizler, fiziksel ikizden sürekli gerçek zamanlı bir veri akışı alır ve fiziksel ikizin dijital bir kopyası haline gelir.
Dijital parça: Parçalar ve ürünler bir üretim tesisinde ilerledikçe, süreç boyunca tüketilir, üretilir ve dönüştürülürler. Dijital parça, başından sonuna kadar olan her şeyin arkasındaki ayrıntılardır.
Üretim yürütme sistemleri (MES): Üretim yürütme sistemleri uzun süredir devam etmekle birlikte, dijital dönüşüm stratejisinin bir parçası olarak yaşamda yeni bir alana sahiptirler. Üretim siparişlerini yerine getiren tüm tesislerin bir üretim yürütme sistemine ihtiyacı vardır.
Radyo frekansı tanımlama (RFID): RFID ve diğer elektronik tanımlama sistemleri artık her sektörde her yerde bulunmaktadır. Her şeyi ve her şeyi tanımlamak için kullanılırlar ve herhangi bir dijital dönüşüm stratejisinin temeli olarak vazgeçilmezdirler.
İleri robotik: Robotik sıçrama ve sınırlarla ilerlemeye devam ediyor. Otonom robotlar olmadan herhangi bir üretim tesisinin var olması neredeyse akıl almaz.
İşbirlikçi robotlar: İşbirlikçi robotlar, özerk olmayacak şekilde değil, insanlarla işbirliği içinde yan yana etkileşime girecek şekilde tasarlanarak robotikleri bir adım daha ileri taşıyor.
Mobil internet: Günümüzde mobil akıllı telefonlar almak kolaydır; üretim bir istisna değildir. Modern bir üretim tesisinde, her şey ve herkes aslında birbiriyle bağlantıyı mobil internet sayesinde sağlıyor.
3D baskı: Birçok kişi 3D baskının bilgisayar tasarımından bir 3D nesne oluşturduğunu bilir. Bununla birlikte, imalat söz konusu olduğunda, 3D baskı yeni bir imalat türü yarattı – ek imalat – ürünler, ürünü oluşturmak için katman malzemeler ekleyerek oluşturulur.
Bulut ve uç bilgi işlem: İsteğe bağlı veri depolama ve isteğe bağlı bilgi işlem gücü hemen her yerde bulunur. Bulut ve uç teknolojileri, genellikle her yerde, her zaman dijital yetenekleri mümkün kılar.
Dijital teknoloji ve dijital dönüşüm, şirketlerin müşteri yolculuğunu yeniden tasarlamalarına yardımcı oluyor. Birebir müşteri ilişkileri kurabilir, satış ve pazarlama kanallarını yeni yollarla ödüllendirebilir ve teşvik edebilir ve bağlantılı ürünlerle yeni değerler sunabilirler.
Ayrıca şirketlerin operasyonel süreçleri yeniden tasarlamasına ve kullanım verilerini yenilik ve pazarlama süreçlerine dahil etmesine, otomasyon süreçlerini daha hızlı ve daha kolay hale getirmesine ve ekipmanı daha öngörülebilir ve proaktif bir şekilde sürdürmesine yardımcı oluyor.
Belki de en önemlisi, iş modellerini zorluyor ve şirketlerin kaliteyi, çıktıyı ve geliri artırmak için verileri kullanarak ve dijital deneyimlerle fiziksel deneyimleri arttırmak için verileri kullanarak şirketlerden hizmet merkezli organizasyonlara dönüşmelerine yardımcı oluyor.
Dijital dönüşüm bir gerçektir. Günümüz üreticileri, iş süreçlerini değiştirmek ve değiştirmek için dijital teknolojiden yararlanabilirler. Maliyetleri azaltabilir, insanları güçlendirebilir, karar vermeyi iyileştirebilir ve ürün ve hizmet sunmanın yeni ve daha iyi yollarını oluşturabilirler. Müşterilere daha fazla değer verebilir ve hissedarlara daha fazla getiri sağlayabilirler.
Dijital dönüşüm geri dönüşü gerçek ve şu an gerçekleşiyor. Teknoloji burada ve çalışmaya hazır. Bahane yok. Üreticilerin hızlandırıcıya ulaşma ve dijital dönüşümü yüksek vitese koyma zamanı.
Şimdi diyeceksiniz e dönüşüm ile ilgili bir fiyat rehberi ile karşılaşacakken e dönüşümü bu kadar anlattınız diye. Ancak işin altyapısını anlamadan e dönüşümün ne olduğunu bilmeden konuyu anlamamız belki zor olacak
E-dönüşüm fiyat rehberi derken aslında kastettiğimiz şeyler e-fatura fiyatı, e-arşiv fiyatı, e-defter fiyatı, e-irsaliye fiyatı, e-serbest meslek makbuzu fiyatı, e-müstahsil makbuzu fiyatı, e-mutabakat fiyatı, e-bilet fiyatı, e-imza fiyatı gibi aslında e dönüşüm başlığı altında kapsamlı olarak ifade ettiğimiz konular.
İsterseniz gelin şimdi e-dönüşüm fiyat rehberi konularının hepsini teker teker başlıklar altında işleyelim ve fiyatlar hakkında en azından biraz bilgi ve malumat sahibi olalım. Böylelikle piyasada bir alım yapacaksanız en azında size sunulan ürünle ilgili bir bilgiye sahip olacağınız için istediğiniz nitelikte bir ürünü veya programı alma imkanını sağlayacaksınız.
Bu noktada eğer bir paket tercihinde bulunacaksınız internette kısa bir araştırma yaptığınızda farklı paket fiyatlandırmalarının olduğunu göreceksiniz. Paket içerisindeki adet sayısı arttıkça ücret de ona göre düşebilmektedir.
E-fatura paket fiyatlarında 50, 100, 250, 500 ve 1000 adetlik paket uygulamaların olduğunu görüyoruz. 50’lik paket fiyatının örneğin 30 liradan, 100’lük paket fiyatının 50 liradan, 250’lik paket fiyatın 120 liradan, 500’lük e fatura paket fiyatının 200 liradan ve son olarak 1000 adetlik paketin ise 400 liradan ücretlendirildiğini görüyoruz. Ancak bu fiyatların sizin isteklerinize göre değişeceğini de hemen belirtelim.
Böylesi paketlerde sizlere sunulan hizmetlere odaklanmanız sizin için son derece iyi olacak. Örneğin, aynı anda birden çok e-Fatura serisi ile çalışabilme, tek tuşla e-fatura gönderimi, cariler ve/veya fatura işlemi temel/ticari faturalar ve Gelir İdaresi Başkanlığı güncel e Fatura mükelleflerinin otomasyonla takibi gibi özelliklerin olup olmadığına bir bakabilirsiniz.
E fatura fiyatlarına bir liste halinde bakacak olursak karşımıza şöyle bir fiyatlandırma çıkıyor:
Adet ve Birim olarak | e-Fatura Birim olarak fiyat Kdv dahil değil |
---|---|
0 – 500 adet | 0,40 Türk Lirası |
5000 – 1.000 adet | 0,38 Türk Lirası |
1.000 – 2500 adet | 0,42 Türk Lirası |
2500 – 5.000 adet | 0,38 Türk Lirası |
5.000 – 10.000 adet | 0,36 Türk Lirası |
10.000 – 30.000 adet | 0,32 Türk Lirası |
50.000 – 200.000 adet | 0,30 Türk Lirası |
200.000 adet ve fazlası | 0,22 Türk Lirası |
Özellikle burada bilmemiz gereken alınan ve gönderilen her bir e arşiv faturanın bir kontör olarak sayıldığını unutmayalım. Yıllık olarak ticaret hacminize göre belirleyebileceğiniz bu paketlerle işlemlerinizde e dönüşümünü sağlamanız mümkün hale geliyor.
E-dönüşüm fiyat rehberi konusunda E-defter fiyatları ile ilgili bir araştırma yaptığımızda farklı fiyatlandırmalarla birlikte genelde dört haneli fiyatlar ile karşılaşacağımızı görüyoruz. E-defter uygulamasında ticari defter kayıtlarınızı dijital ortamda güvenli bir şekilde tutabileceğiniz için alabileceğiniz hizmete bağlı olarak fiyatlandırılabileceğini de unutmayın.
E dönüşüm sürecinin bir parçası olarak e-defter ile ilgili olarak fiyat bilgisini şirketimiz Eray’dan talep formu doldurarak alabilirsiniz.
Bir paket halinde sunulan e-irsaliye fiyatının zamana ve piyasa şartlarına bağlı olarak değiştiğini özellikle belirtelim. Bu yüzden Eray olarak sizlere sunmuş olduğumuz e-irsaliye hizmetimiz için fiyat bilgisini bu linke tıklayarak alabilirsiniz.
Çoğu zaman e-dönüşüm fiyat rehberi konusunda bir araştırma yaptığımızda e serbest meslek makbuzu fiyatının Sistem Giriş İşlemleri: e-SMM Aktivasyonu, makbuz tasarımları, eğitim ve destek hizmetlerini içerdiğini görüyoruz. Bütün bu hizmetlerin karşılığı olarak verilen fiyat elbette ki, alacağınız hizmete bağlı olarak da değişiyor.
Burada giriş işlem ücretleri altında bir ücretin yazılıp çizildiğini görüyoruz. Fiyat olarak 250 TL şeklinde bir ücret verilmiş ancak siz yine de ERAY ile görüşüp bir fiyat bilgisi alın.
Burada isterseniz e müstahsil makbuzunun ne demek olduğuna bir bakalım. Defter tutan çiftçilerin veya toptancıların, defter tutmayan çiftçilerden satın aldıkları ürünler karşılığında düzenledikleri ticari belgeye müstahsil makbuzu adı veriliyor.
Gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilerden tarımsal ve hayvansal ürünler alan birinci sınıf tüccarların ticari faaliyetlerinin elektronik olarak yürütülmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirtilen usul ve esaslar bulunuyor. Bu usul ve esaslara göre müstahsil makbuzu ile aynı özellikleri taşıyan elektronik belgelerin düzenlenmesi, saklanması ve iletilmesi ve Gelir idaresi Başkanlığı’na raporlanmasına ait işlemleri kapsayan uygulama ise e-Müstahsil Makbuzu uygulaması adı veriliyor.
E-dönüşüm fiyat rehberi konusunda E-müstahsil makbuzu işlemlerinizi size özel fiyatlarımızla Eray’dan yapabilirsiniz. İletişime geçmeyi unutmayın.
E-dönüşüm fiyat rehberi noktasında E-mutabakatın tanımına bakıldığında şirketlerin müşteri veya tedarikçileri arasında tanımlanan alacak-borç hesaplarının elektronik ortamda kolay, hızlı, güvenli ve hatasız olarak karşılaştırılmasını sağlayan hizmetin adı olarak ifade ediliyor. E-Mutabakatı, beyanname alış (BA), beyanname satış (BS), cari hesap mutabakatları ve ekstre karşılaştırma işlemlerini faks ya da telefona gerek kalmadan topluca yapılmasını sağlayan sistem olarak da ifadelendirebiliriz.
Görüldüğü üzere alacak ve borç ilişkilerinde müthiş bir kolaylık sağlayan bir sistem olarak e mutabakat sisteminde fiyat bilgisi için talep formunu doldurabilirsiniz.
Burada sistem öylesine kolaylık sağlıyor ki, yolcu firmaları bütün yolcuların listesini elektronik ortamda çok rahat bir şekilde tutabiliyorlar.
E-dönüşüm fiyat rehberi konusunda sizlere bir sistem sunan entagratörünüz Eray olarak fiyat bilgisini bu linkten alabilirsiniz.