Restoran adisyon programının faydalarını yazacağımız bu yazımızda aslında vurgu yaptığımız hususlar işletmenizde verimliliği artıran hususlar.
Bilindiği üzere bir restoran işletiyorsanız üç şey son derece önemlidir: Güvenilir personel, hesap verebilirlik ve sağlam prosedürler. Bu üç şeyle işletmeniz sorunsuz bir şekilde faaliyetlerine devam edecek.
Restoran adisyon programı işletmenizde sağlam prosedürleri uygulamanıza yarayan müştri odaklı bir sistemin adıdır.
Şimdi gelin restoran adisyon programı size hangi faydaları sağlıyor onun üzerinde biraz konuşalım.
Restoranınızın parasını idare eden daha az insan, daha iyi sonuç demek. Daha hassas nakit taşıma faaliyetlerini idare etmek için güvenilir süpervizörlerin işe alınması, etkin nakit yönetimi için önemli bir adımdır. Günlük nakit yönetimi faaliyetlerinin geri kalanı sadece yönetici ve görevli kasiyer tarafından yapılmalıdır. Herhangi bir zamanda nakit işleyen çok fazla kişinin olması, yanlış yerleştirilmiş para potansiyelini arttırır.
Nakit toplama, makbuzları kaydetme ve işlemleri gözden geçirme gibi tüm nakit yönetimi faaliyetlerinizi tek bir kişinin yürütmesi asla iyi bir fikir değildir. Bir kontrolün tümüne bir kişiye vermek, hata riskinizi artırabilir. Her aşamadaki görevleri ayırmak, hesap verebilirliği artırmak, hataların çatlaklardan kaymamasını sağlamak ve hırsızlık riskini azaltmak için çok önemlidir.
Mümkünse restoran adisyon programı sayesinde, sunucularınızın siparişleri almasını sağlayın, kasiyerler ödemeleri toplar, vardiya yöneticisi mevduat hazırlar ve muhasebeci işlemleri uzlaştırır.
Garsonların ve kasiyerlerin nakit çekmecelerini paylaşmaları restoran endüstrisinde oldukça yaygındır. Atanan garson mola verdiğinde ya da akşam için ayrıldığında, birbirlerinin masalarını kapatırlar. Bununla birlikte, bu uygun gibi duran çözüm, hesap verebilirlik eksikliğine yol açar.
Taşınan nakit çekmecelerini azaltmak için vardiya yöneticilerinize periyodik nakit düşüşleri yapmakla görev verilmeli. Kasadan düzenli olarak daha güvenli bir bölgeye para taşıyarak, hem soyguncular hem de dürüst olmayan çalışanlar için cazibeyi kaldırabilirsiniz. Günlük olarak yapılması gereken nakit düşüşlerinin sayısı restoranınızdaki müşteri trafiğine bağlı olacaktır.
Restoran sahibi olarak, kasayı dengelerken tutarsızlıklar olduğunda ne olacağını seçebilirsiniz. Bu tutarsızlıkların üstünü örterseniz, kasiyerleriniz ve garsonlarınız sizden aşırmaya devam edecek veya sonuçlarla karşılaşmayacakları için sahte ve yanlış para çekme prosedürleri kullanmaya devam edecektir.
Kesin tutarsızlıklar için katı kurallar oluşturmak ve bunları takip etmek işleyişi kolaylaştırır. İşte restoran adisyon programı size bu noktada da kolaylık sağlar.
Paranız – yöneticinin elinden kasiyere, kayıt defterinden kasaya, kasasından bankaya kadar – ne zaman taşınırsanız, hareketleri izlenmelidir. Kimin ne kadar nakit parayı, ne zaman ve nereye taşıdığını bilmelisin. Bu, hesap verilebilirliği artıracak ve yanlış yerleştirilmiş nakit olması durumunda riski azaltmanıza yardımcı olacaktır.
Restoran endüstrisi, nakit taşıma yetersizlikleri ve riskleri ile doludur. Ancak modern teknolojinin kullanımı ile birçoğu azaltılabilir. Nakit sayaçlara, sıralayıcılara ve döviz geri dönüşümcülerine yatırım yaparak hesap verebilirliği artırabilir, doğruluğu artırabilir ve verimliliği artırabilirsiniz.
İşte restoran adisyon programının 7 noktada sizlere sunduğu fayda yukarıda çözümsüz gibi duran hususları en aza indiriyor.