Barkod yazıcı satın almak mı istiyorsunuz? Bugün piyasada birçok farklı seçenek bulunmakta ve doğru olanı seçmek işinizin verimliliği için önemli.
Barkod yazıcıları nerede kullanabilirsiniz? Birkaç ortam olarak, endüstriyel alanlar, perakende mağazalar, sağlık tesisleri ve depolama alanlarını vermek mümkün.
Bazı yazıcılar, aşırı hava koşulları veya zorlu koşullar gibi belirli çalışma ortamları için üretilmiştir. Diğerleri ılımlı koşullar için tasarlanmıştır ve verileri daha hızlı işler. Bu nedenle çeşitli barkod yazıcıların özelliklerini ve işlevlerini bilmek önemlidir. İşletmenizin uygulamaları için en iyi olanı seçmeniz gerekir.
Barkod yazıcı özelliklerine baktığımızda kablosuz bağlantı, kablolu bağlantı, ekran, taşınabilirlik ve ideal çevre gibi özelliklerle karşılaşmaktayız.
Baskı çözünürlüğü. Barkodlar taranmak ve okunmak için netlik gerektirir. Barkod sembolojisi, farklı genişlikteki bir seri çubuktan oluşur. Termal barkod etiket yazıcısı alırken, özel uygulamalar için inç başına 203 nokta (dpi), 300 dpi veya hatta 600 dpi aralığındaki baskı çözünürlüğünü göz önünde bulundurmalısınız.
Yazıcıyı Kullanım Amacınızı Belirleyin. Yazıcı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yazıcıyı hangi amaçla kullanacağınızdır.
Yazıcının Kapladığı Alan ve Güç Tüketimi. …
Kullanım Sıklığına Göre Seçim Yapmak. …
Sarf Maliyeti ve Sarf Devamlılığı …
Yazıcıların Fiyatı zaten sizi idealinize götürecektir.
Ribon; Barkod yazıcılar ile kullanılan baskı alınması istenilen yüzeye termal transfer yöntemi ile baskı almak için kullanılan şerit filmlere verilen addır. Şerit şeklindeki bu filmlerin bir yüzeylerinde özelliğine göre değişen reçine ve balmumu bulunur.
Bir barkod yazıcı satın alırken, doğru kablosuz bağlantılara sahip olduğundan emin olmak istersiniz. Bu genellikle envanter sisteminize nasıl veri toplayacağınız ve gireceğinize bağlıdır. Firmanız gerçek zamanlı olarak veri topluyor mu ve bulut tabanlı bir envanter sistemi kullanıyor mu? Varsa, o zaman internete kablosuz bir bağlantı yapmanız gerekecek.
Çalışanlarınız tüm taramalarını merkezi bir konumda mı yapıyorlar? Öyleyse, WiFi üzerinden veri ileten yazıcılar sizin için doğru seçim olabilir. Örneğin, bir WiFi bağlantısı bir depoda taramak için faydalıdır. Çalışanlarınız sahada veya yolda ise, Mobil Geniş Bant bağlantısına sahip olmak daha faydalı olacak. Bu sayede, sahadaki çalışanlarınız nereye giderse gitsinler veri iletebilir.
Gerçek zamanlı barkod yazıcısı yararlıdır çünkü envanter verilerinizi her zaman güncel tutar. Ayrıca, envanter sisteminize erişimi olan herkes tarafından görülebilir. Bu, envanter yönetim sisteminizi işbirlikçi ve şeffaf hale getirir.
Şirketiniz bulut tabanlı bir sistemle gerçek zamanlı olarak veri iletmiyorsa ne olur? Bu durumda, WiFi veya Mobil Geniş Bant kablosuz bağlantıya sahip bir yazıcıya ihtiyacınız yoktur.
Kablolu tarayıcılarla veri mi topluyorsunuz? Ya da belki yerel olarak kurulmuş bir envanter sistemi kullanıyorsunuzdur? Eğer öyleyse, kablolu bağlantılar son derece önemlidir. Seçtiğiniz yazıcının sisteminizi kullanan bilgisayarlarla uyumlu olduğundan emin olmanız gerekir. Kablosuz veri iletimini kullanan tarayıcılarda ayrıca kablolu veri bağlantıları olacaktır, bu nedenle satın alımınızı yapmadan önce bunları kontrol edin.
Tüm barkod yazıcıların ekranı veya dokunmatik ekranı yoktur. Bir tarayıcıya karar verirken bir ekrana ihtiyacınız olup olmadığını belirlemek ve gösterebileceklerinin karmaşıklığını göz önünde bulundurmak önemlidir. Ekranlar, çalışanlarınızın işlem geri bildirimi almasına yardımcı olabilir. Bu, çalışanlarınıza taradıkları öğelerle ilgili herhangi bir hata olup olmadığını bildirir.
Bir ekran ile, yazıcılar yeteneklerine göre daha fazla derinliğe sahip olabilir.
Çalışanlarınızın görevlerine bağlı olarak, basit bir barkod yazıcısına sahip olmak yeterli olabilir. Basit bir barkod yazıcısı, yalnızca çok iyi çalıştığı bir işleve sahip olduğunda faydalı olabilir. Sonuç olarak, kullanımı çok az bir eğitim gerektirir ve bu da girdi hataları riskini azaltır. Barkod yazıcınızın ekranı yoksa, çalışanlarınız ne zaman hata yaptıklarını bilemez. Bu hataları daha sonra düzeltebilirsiniz, ancak verilerinizin genel doğruluğunu azaltır.
Taşınabilirlik, bir barkod yazıcıyı seçerken çok büyük bir faktördür. Bunun için, yazıcının çalışacağı ortam türünü göz önünde bulundurun. Bazı önemli özellikler nelerdir? Dayanıklı, suya dayanıklı, aşırı sıcaklıklarda kullanılabilen ve taşınabilir bir yazıcı isteyebilirsiniz.
1B veya 2D barkodları mı tarıyorsunuz? 1B barkod tarayıcıları doğrusaldır ve paralel siyah çubuklar ve sayılarla verileri temsil eder. En yaygın tür, çoğu ürün paketinde bulunan Evrensel Ürün Kodu (UPC) barkodudur.
Öte yandan, 2D barkodlar dikey ve yatay verilere sahiptir. Yaygın bir örnek, pazarlama ve sosyal medyada popüler olan bir QR kodudur. Bu iki barkod arasındaki temel fark, içerebilecekleri veri miktarıdır. Bir 1B barkod yalnızca 20-25 karakter içerebilirken, 2B barkod 2.000 karakter içerebilir. Bu yüzden alacağınız barkod yazıcının her iki türü de destekleyip desteklemediğini muhakkak hesaba katın.