Pos makinesi tercih ederken hangi huşuları göz önünde bulundurmanı gerektiğine dair hazırladığımız bu yazı size önemli bilgiler sağlayacak.
Şirket içi işlemleri sıklıkla işleyen bir işletme işletiyorsanız, bu satışları işlemek için seçtiğiniz teknoloji, gerçekleştirebileceğinizden çok daha fazla etkilenir.
Bu yüzden hazırladığımız yazı Pos makinesi seçimini yaparken dikkat edilecek 4 etmene yer veriyor. Bu etmenler sırasıyla şu şekilde yer alıyor:
İlk sorunuz, bu seçimin çalışan-müşteri etkileşimlerini nasıl etkileyeceği olsa da, stok takibi, personel yönetimi ve satış raporlaması gibi arka ofis işlemleri üzerindeki etkisini de göz önünde bulundurmalısınız.
Elbette, son bir karar vermeden önce maliyet, kullanım kolaylığı ve müşteri deneyimi gibi faktörleri de düşünmeniz gerekecektir. Bu kararı kolaylaştırmak için bu yazı, bir POS sisteminin işinize en uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olmak için bu hususları ayrıntılı olarak özetleyecek
Herhangi bir iş kararında olduğu gibi, yatırımınızın değeri, peşin maliyetten daha önemlidir. Bununla birlikte, yeni başlıyorsanız, uzun vadeli değer daha iyi olsa bile, modern POS makinesinin maliyeti engelleyici olabilir.
Basitçe söylemek gerekirse, bir yazar kasa ile oldukça düşük teknolojili bir ekipmanla çalışıyorsunuz. Yazar kasalar size kasa ve makbuzların saklanacağı bir yer sağlayacaktır. Ayrıca, temel satış ve gün sonu raporları sağlar, başka bir şey yapmazlar. Barkod tarayıcılar, kredi ve banka kartı okuyucular gibi diğer donanımları ayrı olarak satın almanız gerekir.
POS sistemleri kasanın alabileceği her şeyi ve daha fazlasını sağlar. En azından telefon, tablet veya bilgisayar gibi donanıma ihtiyacınız olacak ve mobil bir POS ile geleneksel bir POS arasında seçim yapabilirsiniz.
Geleneksel sistemler, genellikle bir masaüstü bilgisayar olan cihazınıza özel bir yazılım yüklemenizi gerektirirken, mobil sistemler genellikle bir abonelik tabanlı yazılım paketi ile birlikte gelir.
İster geleneksel ister mobil olsun, Pos makineniz envanter yönetimini otomatikleştirebilir ve değerli satış bilgileri sağlayabilir. POS sistemleri, platformlar arasında veri paylaşmanıza olanak tanıyan muhasebe ve pazarlama yazılımınızla da bütünleşebilir.
Alternatif olarak, bir POS sisteminin gücünden tam olarak yararlanmak için, yazılımı tanımak ve iş akışlarını ayarlamak için biraz zaman harcamanız gerekecek. Ek olarak, geleneksel POS ile, uygun olmasa da yazılımı düzenli aralıklarla güncellemelisiniz.
Mağaza içi alışveriş yapanlar kasada en büyük acı noktası olan uzun kuyruklardan bahsediyor. Çevrimiçi satıcılarla rekabet eden işletme sahipleri için bu, satış noktasında müşteri deneyimini özellikle kritik hale getirir.
Geleneksel yazarkasalar güvenilir olmakla birlikte, POS sistemi gibi ödeme işlemini hızlandırmazlar. Örneğin, bir sicil ile müşteriler, makbuzun yazdırılmasını beklemelidir, ancak bir POS sistemi ile makbuzun e-postayla gönderilmesini sağlayabilir. POS sistemleri ayrıca çok çeşitli ödeme yöntemlerini desteklerken, kayıtlar genellikle nakit, çek, kredi veya borç ile sınırlıdır.
Ayrıca, bir POS sisteminin gelişmiş envanter yönetimi sayesinde, müşterilerinizin istediği ürünleri stokta bulundurmanızı sağlamak kolaydır. Müşteri bilgilerinizi toplamak için POS sisteminizi kullanarak, müşteri deneyimini geliştirmek üzere özelleştirilmiş promosyonlar ve ürün teklifleri sunmak üzere bu verilerden yararlanabilirsiniz.
POS Makineleri Nasıl Çalışır?
Pos cihazları çipli ve çipsiz olarak ikiye ayrılmaktadır ve genel olarak çipsiz olmaktadır. Kart pos cihazına okutulur ve satış butonuna basılarak tutar girilir. Bazı pos cihazlarında önce satışın yapılıp, sonra kartın okuttuğu da görülmüştür. Satışa basıldıktan sonra tutar girilir ve müşteriden şifre istenir.
POS cihazı internetsiz çalışır mi?
POS cihazının kullanılabilmesi için ADSL, VDSL ya da GPRS üzerinden internete bağlanmak gerekir.
Pos cihazı almak için ne gerekli?