Restoran adisyon sistemi kurmadığınızda meydana gelebilecek 9 durumu sizler için derledik. Yemek tutkunları ve yetenekli aşçılar bulmak zor değil. Ama bulması zor olan, kendi restoran girişimi başlatmak için misafirperverlik ve gıda tutkularını en iyi şekilde kullanan iddialı sistemler. Bununla birlikte, bu çabaların çoğu boşa gidebilir ve bunun arkasındaki temel nedenlerden biri olan adisyon süreçleri hakkında yeterli bilginin bulunmayışı olabilir.
Dünya çapında çok sayıda restoran, başarılı bir restoran işletmesi için gerekli finansal uzmanlığa sahip değildir. Tüm adisyon protokollerinin doğru bir şekilde uygulanmasını sağlarsanız, başarılı bir restoran hayaliniz gerçek olabilir. Bu yazı restoran adisyon sistemi kurmadığınız zaman başınıza gelebilecek olan 9 restoran hatasına odaklanmakta.
Rakiplerinizin performansına göre restoranınızın başarısı hakkında fikir sahibi olmak sıra dışı ve özellikle de kötü bir fikir değil. Bu, net kârınızı, kaybınızı veya zararınızı değerlendirmek için zorunlu bir uygulama değil. Genel olarak, bir restoranın başarısı birçok hareketli parçaya bağlıdır. Özellikle tedarikçileriniz tarafından belirlenen maliyetler.
Restoran programlarının sunduğu en büyük avantaj, personel ile mutfak arasında iletişimin sorunsuz ve hızlı bir şekilde sağlamalarıdır. Bu sistem sayesinde garsonlar müşterilerden sipariş alır almaz sipariş mutfağa iletilir ve vakit kaybetmeden hazırlanır.
Önceleri insan gücünün ana özne olduğu üretim alanlarında zamanın doğru kullanılması, maksimum verimlik, hata oranının azalması, sürdürülebilir kalite, ağır iş gücü gibi ihtiyaçlardan dolayı otomatik ve sistemli çalışan otomasyon sistemleri tercih edilir oldu
Düzenli olarak takibi yapılabilen, hızlı ve koordine şekilde çalışan otomasyon sistemleri sayesinde üretim yapan işletmelerin işlerini dünya genelinde yürütebilmesi, pazar alanında müşterilerinin isteklerine veya şirketin hedeflerine yetebilmesi açısından özellikle üretim alanında otomasyon olmazsa olmaz gereklilikler ..
Rakiplerinizin performansına göre restoranınızın başarısı hakkında fikir sahibi olmak sıra dışı ve özellikle de kötü bir fikir değil. Bu, net kârınızı, kaybınızı veya zararınızı değerlendirmek için zorunlu bir uygulama değil. Genel olarak, bir restoranın başarısı birçok hareketli parçaya bağlıdır. Özellikle tedarikçileriniz tarafından belirlenen maliyetler.
Tedarikçiler tarafından sağlanan hammadde fiyatları sadece bir günde artabilir veya azalabilir. Ve sektörde muhasebe protokolleri hakkında doğru bir anlayışa sahip değilseniz, fiyatlarda bu tür dalgalanmaların öngörülmesi çok zordur. Restoranların genellikle ince kar marjları olduğu göz önüne alındığında, fiyatları menü öğelerinize atamanıza yardımcı olabilecek kalifiye bir adisyon sisteminin hizmetlerine başvurmak daha mantıklı.
En büyük muhasebe hatalarından biri uygun olmayan muhasebe yazılımı kullanmaktır. Basitçe ifade etmek gerekirse, çoğu zaman insanlar tarafından muhasebe yazılım programlarının izini sürmediği gözlemlenmiştir. Bazen, restoranların gerçek bir muhasebe sisteminden bile faydalanmaması bile mümkündür. Bu tür yetkin olmayan sistemleri kullanmak, restoranın genel verimliliği ve karı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. İyi bir muhasebe yazılımı, tüm masraf ve kazançların kategorize edilmesine ve izlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda bordro, envanter yönetimi ve Satış Noktası sistemleriyle eş zamanlı olarak entegre olur.
Haftalık bir envanter bulundurmak, satılan malların maliyetini hesaplamanıza yardımcı olduğu için restoran işletmenizin birincil yönüdür. Bir restoranın gıda fiyatları kısa sürede artabilir veya azalabilir. Bu tür değişikliklere ayak uydurmanız önemlidir. Envanter aylık olarak değerlendirilirse bu mümkün olmayabilir. Ayrıca, birçok restoran gıda maddesinin yanı sıra içeceklerin doğada bozulabileceği noktasını da dikkate alır. Ay başında bozulabilir bir ürün satın alamaz ve ay sonuna kadar iyi durumda olduğunu varsayamazsınız. Bu da büyük kayıplara yol açacaktır. Bu nedenle, mutfağınızı daha sistematik hale getirmek ve adisyon hatalarından kaçınmak için haftalık bir envanter şart!