444 85 85
TIKLAYIN SİZİ ARAYALIM
TIKLAYIN SİZİ ARAYALIM
eray.com.tr > AKADEMİ > Otomasyon > Restoran adisyon sistemi kurmadığınızda meydana gelecek olası 3 durum
  • ErayTeknolojiAS
  • Yorum yapılmamış
restoran adisyon sistemi

Restoran adisyon sistemi kurmadığınızda meydana gelecek olası 3 durum

Restoran adisyon sistemi kurmadığınızda meydana gelebilecek 9 durumu sizler için derledik. Yemek tutkunları ve yetenekli aşçılar bulmak zor değil. Ama bulması zor olan, kendi restoran girişimi başlatmak için misafirperverlik ve gıda tutkularını en iyi şekilde kullanan iddialı sistemler. Bununla birlikte, bu çabaların çoğu boşa gidebilir ve bunun arkasındaki temel nedenlerden biri olan adisyon süreçleri hakkında yeterli bilginin bulunmayışı olabilir.

Dünya çapında çok sayıda restoran, başarılı bir restoran işletmesi için gerekli finansal uzmanlığa sahip değildir. Tüm adisyon protokollerinin doğru bir şekilde uygulanmasını sağlarsanız, başarılı bir restoran hayaliniz gerçek olabilir. Bu yazı restoran adisyon sistemi kurmadığınız zaman başınıza gelebilecek olan 9 restoran hatasına odaklanmakta.

Restoran adisyon sistemi kurulmazsa

1) Eşyalarınızın Yanlış Analizi

Rakiplerinizin performansına göre restoranınızın başarısı hakkında fikir sahibi olmak sıra dışı ve özellikle de kötü bir fikir değil. Bu, net kârınızı, kaybınızı veya zararınızı değerlendirmek için zorunlu bir uygulama değil. Genel olarak, bir restoranın başarısı birçok hareketli parçaya bağlıdır. Özellikle tedarikçileriniz tarafından belirlenen maliyetler.

Tedarikçiler tarafından sağlanan hammadde fiyatları sadece bir günde artabilir veya azalabilir. Ve sektörde muhasebe protokolleri hakkında doğru bir anlayışa sahip değilseniz, fiyatlarda bu tür dalgalanmaların öngörülmesi çok zordur. Restoranların genellikle ince kar marjları olduğu göz önüne alındığında, fiyatları menü öğelerinize atamanıza yardımcı olabilecek kalifiye bir adisyon sisteminin hizmetlerine başvurmak daha mantıklı.

2) Yetersiz Muhasebe Yazılımı

En büyük muhasebe hatalarından biri uygun olmayan muhasebe yazılımı kullanmaktır. Basitçe ifade etmek gerekirse, çoğu zaman insanlar tarafından muhasebe yazılım programlarının izini sürmediği gözlemlenmiştir. Bazen, restoranların gerçek bir muhasebe sisteminden bile faydalanmaması bile mümkündür. Bu tür yetkin olmayan sistemleri kullanmak, restoranın genel verimliliği ve karı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. İyi bir muhasebe yazılımı, tüm masraf ve kazançların kategorize edilmesine ve izlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda bordro, envanter yönetimi ve Satış Noktası sistemleriyle eş zamanlı olarak entegre olur.

3) Haftalık Yetersiz Envanter

Haftalık bir envanter bulundurmak, satılan malların maliyetini hesaplamanıza yardımcı olduğu için restoran işletmenizin birincil yönüdür. Bir restoranın gıda fiyatları kısa sürede artabilir veya azalabilir. Bu tür değişikliklere ayak uydurmanız önemlidir. Envanter aylık olarak değerlendirilirse bu mümkün olmayabilir. Ayrıca, birçok restoran gıda maddesinin yanı sıra içeceklerin doğada bozulabileceği noktasını da dikkate alır. Ay başında bozulabilir bir ürün satın alamaz ve ay sonuna kadar iyi durumda olduğunu varsayamazsınız. Bu da büyük kayıplara yol açacaktır. Bu nedenle, mutfağınızı daha sistematik hale getirmek ve adisyon hatalarından kaçınmak için haftalık bir envanter şart!

Sizi Arayalım

Uzmanlarımıza Danışın