444 85 85
TIKLAYIN SİZİ ARAYALIM
TIKLAYIN SİZİ ARAYALIM
eray.com.tr > AKADEMİ > E-Dönüşüm > Restoran işletmeciliği ipuçları: Her yeni yöneticinin bilmesi gereken 2021’in trendleri
  • ErayTeknolojiAS
  • Yorum yapılmamış
Restoran işletmeciliği ipuçları: Her yeni yöneticinin bilmesi gereken 2021'in trendleri

Restoran işletmeciliği ipuçları: Her yeni yöneticinin bilmesi gereken 2021’in trendleri

Restoran işletmeciliği yapıyorsanız bir restoranı yönetmek, karmaşık bir makinenin dişlilerini izlemek gibidir. Sadece çalışanların ve müşterilerin olağan yönetimsel kaygılarına sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda yemek servisi ve bununla birlikte gelen benzersiz yüklerle uğraşırsınız.

Yeni bir restoran yöneticisi olarak bu çok zor olabilir ama bu bu yararlı restoran yönetimi ipuçlarıyla yönetim becerilerinizi geliştirin.

Restoran işletmeciliği nedir?

Restoran işletmeciliği

Restoran işletmeciliği, bir meslek grubudur. Bu meslek grubu disiplinli ve verimli bir şekilde çalışmayı gerektirir. Aynı zamanda mali hesaplamalar yapmak da bu işin bir parçasını oluşturmaktadır. Bu meslek grubunun alt kollarında ise çalışanlar yer almaktadır.

Tutarlı olun

Bir restoranda iki gün aynı değildir. Bir restoranda başka hiçbir iş gibi bir anda yeni krizler ortaya çıkıyor. İşler hızlı hareket eder ve bir yöneticinin bu tür bir durumda yapabileceği en kötü şey, sorunları nasıl yanıtladığı ve çözdüğü konusunda tutarsız bir yaklaşım benimsemesidir. Tutarlı olmak için neye ihtiyacınız var?

  • Nasıl iletişim kurarsınız.
  • Kuralları nasıl koruyorsun.
  • Beklentileriniz neler.
Restoran işletmeciliği ipuçları: Her yeni yöneticinin bilmesi gereken 2021'in trendleri
Restoran işletmeciliği

Kapıda bir telaş ve mutfakta küçük bir sirk olduğunda, çalışanlarınızın tutarlı olacağınızı bilmeleri gerekir. Tutarlılığınız, yüksek stresli yükleri çatlamadan taşımalarını mümkün kılar.

Proaktif olarak yönetin

Restoran işinde, işler hızlı bir şekilde size gelir. Reaktif olmak yerine proaktif olmanız ve eğrinin önünde olmanız gerekir. Bu, aşağıdaki gibi kararları yönetmek için şu anda değil, gelecekte bakmanız ve çalışmanız anlamına gelir:

  • Personel ihtiyacı
  • Menü değişiklikleri ve güncellemeleri
  • Pazarlama kampanyaları
  • Envanter
  • Tüketici eğilimlerini tespit etme
  • Güncelleme teknolojisi

Proaktif değilseniz, restoranı siz yönetmezsiniz, o sizi yönetir.

İşi kendiniz yaparak işlemi öğrenin

Bir yönetici olarak, işletmede ne kadar gerçek deneyime sahip olursanız, bir şeyler ters gittiğinde problem çözme konusunda o kadar iyi olursunuz.

Restoran işletmeciliği ipuçları: Her yeni yöneticinin bilmesi gereken 2021'in trendleri
Restoran işletmeciliği

Ellerinizi kirletmekten korkmayan, mutfağın nasıl çalıştığını, aşçıların neyle uğraştığını, sunucuların stresini bilen bir yönetici olun. Çalışanlarınızla ne yaptıkları ve kullandıkları yöntemleri neden kullandıkları hakkında konuşun. Çalışanlarınızdan saygı (ve bilgi) kazanacak ve onları ve hizmet ettikleri müşterileri etkileyen kararlar almak için daha iyi bir temele sahip olacaksınız.

Personeli elde tutmaya öncelik verin

Yakın tarihli bir ankete göre, restoran yöneticilerinin ve sahiplerinin %46’sı, personeli işe almanın, eğitmenin ve ardından işte tutmanın bir numaralı zorluk olduğunu söyledi.

Personeli elde tutmayı bir öncelik haline getirin. Halihazırda dar kar marjlarına sahip olan bir sektörde sürekli personel değiştirmek büyük bir masraftır. Restoranlardaki müşteriler deneyim için gelirler ve bu deneyimin bir kısmı da düzenli uğraklarında görmeyi umdukları personel konusunda rahat olmalarıdır.

Müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurun

Herhangi bir işte müşteri beklentilerini yönetmek zordur, ancak bir restoran bu listenin başında gelir. Yemek tercihleri, diyet sorunları, restorandaki trafik akışı, kızgın müşteriler, son dakika rezervasyonları ve kapanmaya hazır olmadan beş dakika önce yemek yemeye gelen insanlardan her şeyle uğraşıyorsunuz.

Müşteri memnuniyeti, bir müşteri sorunu ortaya çıktığında verdiğiniz her kararın nihai hedefidir. Bu memnuniyeti nasıl elde edeceğiniz değişebilir, ancak sonuç her zaman aynıdır. Şaka değil: Temel bir psikoloji anlayışının zararı olmaz.

Restoran işletmeciliği ipuçları: Her yeni yöneticinin bilmesi gereken 2021'in trendleri
Restoran işletmeciliği

Bir uyarı: Personelinizden ödün vermeden müşteri memnuniyetine ulaşın. Personelinizi müşteri öfkesinden ve gazabından koruyun. Unutmayın, siz de personeli kaybetmek istemezsiniz.

Müşteri deneyimini iyileştirin

Yemek sadece yemek değildir. Ulusal Restoran Derneği’ne göre, ankete katılan yetişkinlerin %56’sı, yiyecek almak için mağazaya gitmektense bir deneyim için para harcamayı tercih ettiklerini söyledi. Yalnızca yemeğin hazırlanmasını ve dağıtımını yönettiğinizi düşünebilirsiniz, ancak aynı zamanda müşteri deneyimini de yönetiyorsunuz.

İyi yemek ve verimlilikle ilgili bariz endişelere kapılmak kolaydır, ancak yemek yiyenlerinizin yaşadığı genel deneyim konusunda endişeniz yoksa, büyük resmi kaçırırsınız. Müşteri deneyimini yönetmek, ambiyans, temizlik (özellikle tuvaletler!), güler yüzlü personel, uygun fiyatlar, benzersiz yemekler ve hatta telaşsız beklemesiz oturma düzeninin bir karışımını içerir.

Reklama yatırım yapın

Reklama ihtiyacınız olacak. İşaretlere ihtiyacınız var, basılı reklamlara ihtiyacınız var, çevrimiçi reklamlara ihtiyacınız var – reklamcılık özellikle rekabetçi bir pazarda veya yeni bir restoran olduğunuzda önemlidir.

Bir yönetici olarak işin püf noktası bir bütçe oluşturmak ve buna bağlı kalmaktır. Açık, elbette, ancak akıllı bir reklam bütçesi, restoranınızın ihtiyaçlarına uyan verilerin toplanması üzerine kuruludur. Gerekli verileri toplamanız gerekiyor. Bu şunları içerir:

  • Demografi (Restoranınızda kimler yemek yiyor? Bulundukları yerde reklam yapın. Sosyal medya reklamları iyi çalışabilir ve geniş kitle hedefleme yeteneklerine sahip olabilir).
  • Trendler
  • Satışlar (Yoğun zamanlar ve sezonlar dahil)
  • Gıda trendleri

Bu tür veriler, restoranınız hakkında verdiğiniz kararların çoğu için faydalıdır, ancak düşüncesiz reklamlara para harcamaktan kaçınmak istiyorsanız bu çok önemlidir.

Sağlığınıza dikkat edin

Bu kulağa tuhaf geliyor ama gerçekçi olalım: restoran işi zor iştir. Bir restoran müdürü, bütün gün herkese hükmeden bir masada oturmaz. Orada, yerde, yoğun bir şekilde, uzun saatler çekiyor, ayakları üzerinde duruyor, birden fazla rolde çimdik atıyor. Yorucu. Ve fiziksel yorgunluk, duygusal ve zihinsel yorgunluğa yol açabilir.

Restoran işletmeciliği ipuçları: Her yeni yöneticinin bilmesi gereken 2021'in trendleri

Sağlığınıza dikkat edin, fit kalın. Personeliniz ve restoranınız bunun için size teşekkür edecek.

Restoran işletmeciliği ne yapar?

Restoran işletmeciliği işletmeyi, girişimcilik, yenilikçilik ve büyümeye odaklanan ticari yemek hizmeti endüstrisinde önemli yerlere taşımaya çalışmaktadır.

Vera & Beko Yazarkasa

Servisimiz Yoktur

Toshiba & Pidion & Ingenico

ERAY'da

Eray Teknoloji

Ürün Kataloğu

İNDİR

RAKİPSİZ E-FATURA KONTÖR FİYATLARI İÇİN

Sizi Arayalım

Uzmanlarımıza Danışın