444 85 85
TIKLAYIN SİZİ ARAYALIM
TIKLAYIN SİZİ ARAYALIM
eray.com.tr > AKADEMİ > Otomasyon > Restoran malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeli?
  • ErayTeknolojiAS
  • Yorum yapılmamış
restoran

Restoran malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Bir restoran işletmesi kurmayı mı planlıyorsunuz? Doğru ekipman olmadan bir restoran işletmesine başlayamazsınız. Bu yazıda, restoranınız için mutfak eşyaları seçmeyle ilgili bazı harika ipuçları bulacaksınız. Yeni bir iş kurmak her zaman eğlencelidir. Ancak dikkate alınması gereken çok şey var elbette.  

Biz yazımıza başlamadan önce isterseniz öncelikle restoran kelimesine dair birkaç şey söyleyelim.

Restoran tdk nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumunun sözlüğüne baktığımızda restoran kelimesiyle ilgili olarak yemek pişirilip satılan yer anlamında kullanıldığını görüyoruz. Aşevi manasının da kullanıldığı durumlar söz konusu. Bu yüzden restoran kelimesine iİnsanların oturup bir yerde pişirilen ve yemeklerini yedikleri bir yer anlamının verildiği görülüyor.

Kelime 19. yüzyılın başlarında Fransızca’dan geliyor. Yemek hazırlamak anlamında “restaurer” kelimesinden türüyor.

Biz daha geniş bir perspektiften bakarsak şunlara da yer verebiliriz.

Restoran kelimesinin günümüz dünyasında en popüler isim olduğu vurgulanıyor. Pek çok insan yemeklerini evlerinde yemiyor. Çoğu zaman restorandan yemek ve içecek alırlar. Restoran, herkese yiyecek ve içecek satmak için açılan halka açık bir mekan aynı zamanda. Restoranı ziyaret edip içeriden yiyecek alıyorsunuz.

Restoran nasıl yazılır?

Aslında çoğumuzun boş zamanlarını geçirdiği bir mekan olarak restoran kelimesinin yazılmasına da dikkat edilmeli. TDK’nın sözlüğünde bu konuda bir uyarı yapılmış ve restoran şeklinde yazılması gerektiği hatırlatılmış. Bu çerçeveden bakıldığında restaurant şeklinde bir kullanımın doğru olmadığını görüyoruz. 

Restoran malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Restoran mı restorant mı?

TDK’ye göre Türkçe “restoran” yazılır. Dil Derneği de aynen bu görüşte. Zaten Fransızcada “restaurant” kelimesinin ‘restorant’ şeklinde değil ‘restoran‘ şeklinde okunduğunu görüyoruz. Ayrıca lokanta kelimesi de restoran kelimesinin eşanlamlısı olarak karşımıza çıkıyor.

Restoran malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Restoran malzemeleri

Bir kimse işinde başarılı olmak istiyorsa, iyi nitelikler ve uygun fiyatlar aramalıdır; bazen bir araya getirilmesi zor olan iki şeydir aslında bu. Bu şekilde piyasadaki rekabeti yenebilirsiniz. Ekipman ve restoran malzemeleri satın almadan önce izlenecek birçok adım vardır. İlk adım, satın almak istediğiniz restoran ekipmanlarının bir listesini yapmaktır. Profesyonellerle zaman geçirmek iyi bir fikirdir. İhtiyaçlarınıza uygun doğru malzemeleri seçmenize yardımcı olabilirler.

İlk önce, ihtiyacınız olan ekipman türünün bir listesini yapmanız gerekir. Açmak istediğiniz restoranın türüne göre farklı araçları unutmayın. Yerel donanım mağazalarınızı ziyaret etmek iyi bir fikirdir. Doğru ekipmanı seçmenize yardımcı olabilirler. Yeni işiniz için mutfak aletleri satın alırken doğru kararı vermelisiniz. Doğru araştırmayı yapmalısınız. İnternette birkaç saat geçirmek iyi bir fikirdir. Aksesuar ve çevrimiçi ekipman satan birçok web sitesi ve mağaza var. Ancak bir çevrimiçi mağaza seçerken dikkate alınması gereken birçok faktör vardır.

Restoran planları

Restoran yerleşimindeki hatalar restoranınızın kötü görünmesini sağlayacaktır. Bunu asla hafife almayın çünkü restoranınızın itibarı sadece servis ettiğiniz yemeğin kalitesiyle değil, aynı zamanda restoranınızın görünüşüyle ​​de belirlenir. Yiyecek türüne ve kesinlikle istediğiniz hedef kitleye gerçekten uyan bir alan tasarımı tasarlamak için profesyonel bir mimar tutmanız gerekebilir. Biraz para harcamanız gerekebilir, ancak güzel bir ekran garanti edilen bir şeydir.

Restoran malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Ekipmanın yerleştirilmesi, mevcut alanın en iyi şekilde kullanılabilmesi ve restoran çalışanlarının ekipmanı kolay ve hızlı bir şekilde kullanabilmesi için ayarlanmalıdır. Restoran ekipmanlarının yerleştirilmesiyle ilgili bazı noktalar aşağıda yer alıyor.

Restoran dekorasyon

Bu modern yaşam tarzının uygulanmasına bir örnek! Mutfak duvarının çeşitli mutfak aletlerini saklamak için bir yer olarak kullanılması önerilir. Bu şekilde çok yer kazanabilir ve mutfağınızı modern bir mutfak gibi gösterebilirsiniz. Duvar dolaplarına ihtiyacınız var ve aralarından seçim yapabileceğiniz birçok duvar dolabı türü var. Online satın alarak mal listeleri ve fiyatı dolu birkaç katalog alabilirsiniz. Bütçenize ve elbette restoranınızın tarzına göre satın alabilirsiniz. Restoranınızı böylelikle ilginç hale getirebilirsiniz.

Restoran malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Aşağıdaki sorular ve cevaplar aslında restoran dekorasyon ile birlikte ihtiyacınız olanı yansıtabilir!

Restoran sandalyesi

Doğru restoran sandalyesi seçmenin önemi nedir? Doğru restoran sandalyesi seçmek çok önemlidir. Çok çeşitli oturaklar var elbette. Ancak her oturağın aynı olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle, kullanılan masa ile alınan sandalyeler arasında bir takım uyumunun olması son derece gereklidir.  

Restoran sandalye

Restoran veya işletmeniz için ahşap sandalyeler satın almaya karar verdiyseniz, ticari sınıf ahşap sandalyeler hakkında bilmeniz gereken bazı şeyler vardır.

Tüm ahşap sandalyeler bir çeşit eklem takviyesine sahiptir. Çoğu, özellikle ticari olmayan kullanım için yapılmışsa, minimum takviye olacaktır. Ticari sınıf sandalyeler daha sağlam bir his almalı ve günlük olarak daha fazla kullanımla daha iyi başa çıkmalarına yardımcı olacak daha güçlü malzemeler kullanmalıdır.

Restoran malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Çoğu ahşap sandalyede, ekstra denge ve direnç için bacakları bağlamak arasında bir destek çubukları vardır. Ticari dereceli sandalyeler ticari olmayanlara göre daha geniş bir destek çubuğuna sahip olacaktır. Bu destek çubuğu ayrıca daha büyük ve daha güçlü L braketleri ile güçlendirilecektir.

Sandalyeler ayrıca, küçük çaplı vidalarla bir arada tutulan daha ince köşe bloklarının aksine tutkal ve ağır hizmet vidalarıyla güçlendirilmiş kalın masif ahşap köşe bloklarına sahip olacak. Sandalyeler aynı görünse bile bu, ticari sınıftan birini seçmenize ve uzun ömürlü, sağlam bir ahşap sandalye almanızı sağlayacaktır.

Dikkate alınması gereken bir diğer nokta da sandalyenin ahşap koltuğu. Ev kullanımı için inşa edilen ahşap sandalyeler, kontrplak yuvarlak bir oturma yerine sahiptir. Koltuk iyi görünse de uzun sürmez ve uzun süre oturması durumunda daha az rahattır. Ticari kalite ahşap koltuk masif ahşaptan yapılmıştır ve daha rahat bir deneyim için eyer şeklindedir.

Restoran sandalyesi dekorla uyumlu olmalı

Herhangi bir ticari sınıf ahşap sandalye çoğu mekanda iyi işlev görebilir, ancak fonksiyon çok önemli olmasına rağmen, dekorun da önemli bir rolü vardır. Bir sandalyenin bulunduğu ortamla görsel olarak eşleşmesi ve iletmeye çalıştığınız mesaja uyması gerekir. Örneğin, masalarda mumlarla loş bir odada maun veya kiraz lekeli bir ahşap sandalye almak iyi bir fikir olacaktır. Bu lekeler, mumların yaydığı ışığı çok güzel yansıtma eğilimindedir ve mekanın romantik atmosferini geliştirmeye yardımcı olacaktır.

İyi aydınlatılmış ve öğle saatlerinde yüksek trafiğe sahip daha rahat bir restoranda, doğal veya ceviz lekeli bir ahşap sandalye daha davetkar görünebilir ve odadaki aydınlatmaya iyi uyum gösterecektir. Aynı şey, Beidermeir sandalyesinin güzelce yapacağı lüks bir restoran için sandalyenin tasarımı için de geçerlidir. Kıvrımlı ve rahat arka tasarımı, zengin görünümü ile birleştiğinde, böyle bir mekanın müşterilerinin içeri girerken görmeyi beklediği görünümle eşleşir.

Restoran mutfağı

Ne tür restoran ekipmanları? Temelde restoran ekipmanı depolama ekipmanı, yiyecek hazırlama ekipmanı, kahve ve çay ekipmanı, mutfak aletleri ve son sofra takımlarından oluşur.

Bir restoran için doğru mutfak gereçlerini nasıl satın alabilirsiniz? Gerekli ekipmanların bir listesini yapın. Nihai amaç, mutfağın sağlanacak hedefli yiyecekleri üretmek ve servis etmek için gereken her şeye sahip olmasını sağlamaktır.

Uygun fiyata kaliteli ekipman nereden alınır? Kafanızın karışmasına gerek yok. Hem çevrimdışı hem de çevrimiçi satın alabilirsiniz. Elbette online satın almanız şiddetle tavsiye edilir.

Restoran yemekleri

İdeal restoran menüsü eşsiz yemekler ve eski favorilerin dengesini sunar. Elbette klasik formda sunacağınız yemekler olabilir.  Tulum peyniri ve tereyağı gibi aperatifler vazgeçilmeniz olabilir.  

Ancak yemeklerinizi nasıl sunacağınız, sunucunuzun müşterilerinizin tablolarına sunduğu kadar önemli olabilir. Yemeği yemek kadar sunumu da gözler önüne sermek çok önemli. Harika bir restoran menüsü sadece sunduğunuz yemeklerin bir listesi değildir. Bir satış aracı da olmalı.

Bulunduğunuz şehrin veya kasabanın büyüklüğüne bağlı olarak meşhur olan yemekleri menünüze eklemek size son derece avantaj sağlayacak. Yöresel ürünlerin ve yemeklerin her zaman dikkat çekeceğinin ve müşteri ilgisini kazanacağının farkında olun.

Restoran malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Diğer işletmelerin menülerinde neler yaptığını öğrenmek için biraz zaman ayırın. Yemek yiyenlerin diğerlerinden değil, kapınızdan gelmesini istiyorsunuz. Fiyatları, temaları ve mutfağı değerlendirin. Ne zaman özel teklifler için ne yaptıklarını öğrenin. Sonra menünüzü kendileriyle baş başa olacak şekilde tasarlayın … ve kazanın. Yiyemeyecekleri bir şey sunmayı kesinlikle düşünmeyin.

Restoranınız için bir buzdolabı seçin

Zaman geçtikçe buzdolabı ihtiyacı da artıyor. Her restoran bu soğutucudan ayrılamaz. Piyasada bulunan çeşitli tip, tip ve buzdolaplarını bulabiliriz. Piyasadaki buzdolabı ürünlerinin sayısı, ihtiyaçlarımıza en uygun buzdolabını seçerken bizi daha kritik ve akıllı hale getiriyor. İşte bir restoran için doğru buzdolabını seçmeyle ilgili bazı öneriler.

Restoran malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Buzdolabının hacminin veya kapasitesinin belirlenmesi ile ilgili ilk ipucu vurgulanmalıdır. Bu adımın amaçlandığı için geniş depolama alanına ve genişliğe sahip bir buzdolabı seçin, böylece bir gün üretiminiz artarsa, artık yeni bir buzdolabı almanıza gerek kalmaz. Hacim boyutuna dikkat etmenin yanı sıra, buzdolabınızın nereye yerleştirileceğini de düşünün. Diğer mutfak eşyaları için başka yer bırakmayacak kadar büyük bir buzdolabı almanıza izin vermeyin. Soğutucu değişiminde daha etkili olmak için, güzel restoranınız için soğutucularda yürüyüş seçmeniz önerilir.

Kalitesi kanıtlanmış ünlü markalarla en iyi buzdolabını seçin. Buzdolabının kalitesi ve kalitesinin seçimi kesinlikle kaybı en aza indirecektir. Ayrıca malzemelere ve malzemelere de dikkat edin

Restoran işletmeciliği

Restoran işletmeciliğinin en önemli adımı  işletmeye uygun personel alımını gerçekleştirmektir. Personel işe almadan önce kendi restoranınızda doldurulması gereken tüm pozisyonların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Buna insan kaynakları yönetimi, yiyecek ve içecek satın alma, ürün alma ve depolama, yiyecek hazırlama, yiyecek servisi, yiyecek temizleme ve bulaşık yıkama, pazarlama ve satış, halkla ilişkiler, muhasebe ve denetim ve içecek hizmetleri de dahildir.

Restoran malzemeleri seçerken nelere dikkat etmeli?

Hem ön hem de arka taraftaki personel için, önceden deneyime sahip ve çok görevli ve hızlı ve verimli çalışma konusunda üstün bir yeteneğe sahip adayları arayın. Tüm çalışanlar başkalarıyla iyi çalışmalı ve baskı altında sakin kalabilmelidir. Özellikle mutfak önünde çalışan personel olağanüstü sosyal beceriler sergilemeli.

Restoran müdürü

Restoran müdürü, restoranların verimli çalışması ve kârlılığını denetlemekten ve çalışanlarını yönetmekten sorumludur.

Özel görevler ve müşteri / personel ile temas miktarı işverenin büyüklüğüne göre değişir: daha büyük kuruluşlardaki yöneticiler çoğunlukla ofis tabanlı olabilirken, küçük işletmelerin yöneticileri genellikle hem müşteriler hem de çalışanlarla sık sık temas halindedir.

Tipik iş sorumlulukları şunları içerir:

  1. Personel alımı, eğitimi ve denetlenmesi
  2. Bütçeleri kabul etme ve yönetme
  3. Planlama menüleri,
  4. Lisanslama, hijyen ve sağlık ve güvenlik mevzuatına / yönergelerine uygunluğun sağlanması
  5. İşletmeyi tanıtmak ve pazarlamak
  6. Stok seviyelerini denetleme
  7. Sipariş malzemeleri
  8. Müşteri soru ve şikayetlerini ele almak
  9. Rezervasyon yaptırmak
  10. Müşterileri karşılama ve danışmanlık
  11. Problem çözme
  12. Personel / satış raporlarının hazırlanması ve sunulması
  13. İstatistik ve mali kayıtların tutulması
  14. Karlılığı değerlendirme ve geliştirme
  15. Hedef belirleme
  16. Müşteriler, çalışanlar, tedarikçiler, lisanslama yetkilileri ve satış temsilcileri ile irtibat
  17. İşletmenin işleyişinde iyileştirmeler yapmak ve restoranı geliştirmek.
  18. Restoran yöneticilerinin tipik işverenleri
  19. Ulusal, bölgesel ve uluslararası restoran zincirleri

Restoran müdürü iş ilanları

Restoran müdürü iş ilanlarına bakıldığında özellikle tecrübenin son derece önemli olduğunu görmekteyiz. Bu noktada iş ilanlarında özellikle yöneticilik yapmış kişilerin tercih edildiğini görmekteyiz.

Eray Teknoloji

Ürün Kataloğu

İNDİR

Sizi Arayalım

Uzmanlarımıza Danışın