TIKLAYIN SİZİ ARAYALIM
Beni Arayın
eray.com.tr > AKADEMİ > Otomasyon > Restoran malzemeleri arayanlar için 5 önemli ipucu
  • ErayTeknolojiAS
  • Yorum yapılmamış
Restoran malzemeleri arayanlar için 5 önemli ipucu

Restoran malzemeleri arayanlar için 5 önemli ipucu

Restoran malzemeleri restoran açacaklar için çok önemli bir mesele. Restoranınız için büyük malzeme alımları yapmak her zaman streslidir. Her büyük satın alımın işletmeniz için kazançlı bir yatırım olmasını istiyorsunuz, ancak ne tür bir yatırım getirisi elde edeceğinizi nasıl bileceksiniz? Yanlış seçim yaparsanız ne olur? Ve hiçbir şey restoran malzemeleri satın almak kadar endişe verici değildir. Sadece önemli bir finansal yatırım değil, aynı zamanda restoran malzemeleriniz de personelinizin yaptığı kadar günlük verimliliğinizi ve hizmetinizi de etkiler.

Restoran malzemeleri arayanlar için 5 önemli ipucu
restoran malzemeleri

Yeni bir restoran ekipmanı parçası satın almak istiyorsanız (hatta sizin için yeni olanı bile), kendinize sormanın zamanı geldi: Restoran ekipmanı tedarikçilerine nasıl yaklaşıyorsunuz? İstediğiniz ekipmanı nasıl daraltırsınız? Yatırımınızın sürmesini nasıl sağlıyorsunuz?

İşte bu seçenekleri daraltmak ve doğrudan restoran ekipmanları tedarikçileriyle çalışmak söz konusu olduğunda düşünülmesi gereken birkaç eylem.

Restoran malzemeleri – yeni veya kullanılmış olduğuna karar verin.

Birkaç dolar tasarruf etmek ve restoran ekipman tedarikçileriyle çalışırken yeni bir seçim yapmak cazip olabilir. Ancak kullanılan ekipman daha sık bozulabilir, bu da sadece tamir etmenize gerek kalmaz, aynı zamanda konuklarınız için en iyi deneyimi yaşamaya çalıştıkça mutfağınızı da yavaşlatır. Bu, sinirli mutfak personeline ve sinirli misafirlere yol açar (muhtemelen ev önündeki personelinizin de çok mutlu olmayacağı anlamına gelir). Daha eski ekipmanların yerel yangın, sağlık ve bina kodlarınıza uymama olasılığı daha yüksek.

Restoran malzemeleri arayanlar için 5 önemli ipucu

Kullanılmış malzeme söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da potansiyel olarak bir garantinin olmamasıdır. Bir restoran ekipman tedarikçisi, kullanılmış bir ekipman için size harika bir fiyat teklif ediyor olabilir, ancak garanti kapsamı dışındaysa veya bir bakım planı içermiyorsa, gerçekten iyi bir anlaşma elde ediyorsunuz demektir.

Nispeten, yeni bir restoran ekipmanı daha pahalı olabilir, ancak iyi bir bakım planı ve garantisi varsa, bakım ve onarım için ödeme yapmak zorunda kalmadan uzun vadede paradan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca restoran ekipmanınızın enerji verimliliği derecesini de unutmayın. Yeni teknoloji ve daha güçlü müşteri ilgisi sayesinde, yeni modeller genellikle eski modellere göre daha iyi enerji tasarrufu sağlar. Bu verimlilik restoranınızın daha yeşil olmasına yardımcı olur, ancak faturalarınızı da azaltabilir.

Restoran ekipmanları tedarikçileri nasıl seçilmeli?

Restoran malzemeleri arayanlar için 5 önemli ipucu

Tüm bunlar, sadece kullanılmış ekipman satın alırken dikkatli olmanız gerektiği için, kullanılmış ekipmanın doğal olarak güncel olmadığı veya kötü bir yatırım olduğu anlamına gelmez. Açılıştan bir yıl içinde çok fazla restoran kapandığı için, piyasada satılan bol miktarda kullanılan, neredeyse yeni ticari mutfak ekipmanı olma eğiliminde olan cihaz bulablirsiniz. Kullanılmış bir restoran ekipmanı da yepyeni bir birime kıyasla daha az amortismana tabi tutulacak.

Restoran için gerekli malzemeler nedir?

Saklama koşullarının oluşturulmasının ardından malzemelerin işlenip hazırlanma sürecinde ihtiyacınız olacak olan evyeler, doğrama kapları, gıda hazırlık ekipmanları, sanayi tipi ocaklar, endüstriyel fırınlar, tencereler, tavalar, endüstriyel mikserler, gastronom küvetler, süzgeçler  restoran malzemeleri arasında sayılabilir

Restoran mutfak malzemeler 3 ana başlıkta nelerdir?

* Bulaşıkhane ekipmanları
* İçecek ekipmanları
* Yiyecek ekipmanları

Restoran açarken ve tasarlarken nelere dikkat edilmeli?

Günümüzde insanlar güzel vakit geçirmek, kaliteli yemek yemek için restoranları tercih ediyorlar. İyi ve kaliteli restoranlar müşterilerinin konforunu düşünürek titizlikle tasarlanmış mekanlardır. Her restoran öncelikle müşteri prensibine göre hareket etmektedir. Bu yüzden işletmenizin kaliteli olması, müşteri için büyük önem arz eder. Restoran açmak istiyorum, restoranımı dizayn etmek istiyorum, restoranıma nasıl daha fazla müşteri çekebilirim, iyi bir restoran nasıl olur gibi soruların cevabını merak ediyorsanız rehber niteliği taşıyan tavsiyelerimizi takip etmenizde fayda var.

Restoran malzemeleri arayanlar için 5 önemli ipucu

Ek bir avantaj olarak, hafifçe kullanılan ekipmana yeni bir imkan vermek, çevre dostu olmanın başka bir yoludur, çünkü döküme giden daha az bir cihazdır. Sadece hafifçe kullanılan ekipmanın hala garanti kapsamında olduğundan / bakım planına sahip olduğundan ve yine de düzgün çalıştığından emin olmak istersiniz.

Ticaret fuarlarını ziyaret edin

Potansiyel tedarikçileri araştırmaya başladıktan sonra, restoran endüstrisi fuarları bu satıcılarla ilk elden tanışmak için harika bir fırsat olabilir. Ticari fuarlar, bir günde birden fazla tedarikçiyi ziyaret etmenizi, onlarla rahat bir ortamda sohbet etmenizi ve bağlantı kurmanızı ve soru sormanızı sağlar.