2022 yılında yazar kasa fiş limiti ne kadardır? Konu özellikle yıldan yıla değişiklik gösterdiği için yazar kasa fiş limiti rakamının özellikle bilinmesi önem arz ediyor.Fatura Düzenleme Sınırı ile ilgili madde hükümlerine göre; satılan bir malın veya verilen bir hizmet bedelinin belirtilen sınsırları geçmesi halinde malı satan veya işi yapan fatura kesmek zorundadır.
21 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan VUK Genel Tebliği’nde belirtilen ilgili tutar 2000 TL şeklinde. Buna göre ilgili tutar 01.01.2022 tarihinden itibaren tüm yıl uygulanmak üzere yürürlüğe girmektedir.
Bilindiği üzere her sene maliye tarafından belirlenen bazı sınırlar bulunuyor. Bu sınırlar dahilinde hareket eden ve fatura kesme zorunluluğu olan satıcılar belirlenen limitleri dikkate alarak ticari faaliyetlerine devam ediyor ve fatura yerine geçen diğer resmi evrakı kullanma hakkına sahip oluyorlar. Buna göre Fatura Düzenleme Sınırı ilgili madde hükümlerini dikkate alan tüccarlar sattıkları mal veya yaptıkları hizmet bedelinin ilgili belirtilen tutarları geçmesi durumunda fatura kesmek zorunda kalıyorlar. Belirtilen tutar 2000 TL olduğu için fatura kesilmelidir. Ancak Müşterinin istemesi durumunda rakamın ne olduğuna bakılmaksızın mutlaka faturanın kesilmesi gerekir.
3100 sayılı Kanunun 1. Maddesine göre satışı yapılan malları direk olarak veya işlendikten sonra satışını yapanlar dışında yer alan kimselere (yani nihai tüketicilere) satış yapan veya aynı kişilere hizmet veren birinci ve ikinci sınıf ticaret erbabı ilgili kanun gereğince ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundalar.
Nakitten daha fazla kredi kartı ödemesi veya çek alan perakendeciler, genellikle ellerinde çok fazla paraya ihtiyaç duymazlar. Ancak, ihtiyaç duyacağınızı düşündüğünüzden biraz daha fazla küçük nakit bulundurmak her zaman akıllıca olacaktır. Mevcut nakit sorunu, mağaza prosedürleri oluşturulurken iş planlaması aşamasında ele alınmalıdır. Mağazada ne kadar değişiklik tutacağına karar verirken, işletme sahipleri çeşitli faktörleri göz önünde bulundurmalıdır.
. Bir perakendecinin mağazada tutması gereken para miktarı şunlara göre değişir:
Mağaza prosedürlerinizin bir parçası olarak, günün başında her kasada veya kasada olacak nakit para miktarını ayarlayın. Miktar, farklı fatura mezhepleri arasında eşit olarak dağıtılmalıdır. Haddelenmiş madeni paralar belirli miktarlarda gelir; kuruşlar da dahil olmak üzere her birinin eşit dağılımına sahip olmalısınız.
Müşterilerin sıklıkla kredi kartı, banka kartı veya mobil ödeme yöntemleri kullanması nedeniyle çoğu perakendeci, nispeten az miktarda nakit bulundurabilir.
Kasadaki başlangıç nakit tutarını belirlemenin yanı sıra, bir maksimum tutar da belirlemeniz gerekecektir. Kasadaki nakit miktarı bu maksimum tutarı aştığında, ekstranın güvenli bir yere konması gerekecektir.
Yazar kasadan para çekip kasaya götürmek bazen “nakit düşürme” olarak adlandırılır.
Vardiya sırasında nakit çekmecesinden fazla para çekmek, kasayı dengelemenin bir parçasıdır ve bu iyi bir nakit yönetimidir. Bu, satış katındaki para miktarını azaltır ve özellikle yılbaşı ve bayram alışveriş sezonu gibi yoğun satış zamanlarında faydalıdır. Her işletme yüksek miktarda nakit girişi istese de, güvenlik nedenleriyle bunu fazla görünür kılmamak en iyisidir.
Her bir kayıt için maksimum miktara ek olarak, perakendeciler, mağaza içi banka olarak hizmet etmek için kasada ek bir miktar nakit ve yuvarlanmış madeni para tutmak isteyebilirler. Her günün başında mevcut olacak küçük nakit, ayrıca mağaza prosedürlerinizin bir parçası olarak oluşturulabilir.
Her gece kapanışta, nakit çekmecesini başlangıç tutarına geri dengelemek gerekir. Başlangıç tutarının üzerindeki nakit miktarı günlük depozitonuzdur ve işletme prosedürlerinize göre hazırlanmalıdır. Hataları veya sahtekarlığı en aza indirmek için mümkünse kasaları saymak ve depozitoyu hazırlamak için iki kişi görevlendirilmelidir. Yazar kasa ihtiyacınızı Eray’a ulaşarak giderebillirsiniz.